Jump to main navigationJump to page content

OSHA General Industry Outreach Training

Wright State University, Dayton, Ohio

June 16-17, 2017

USITT-OVS logoThe OSHA 10-Hour program is intended to provide a variety of training on General Industry safety and health topics to entry-level and experienced workers. Subjects covered will include: Introduction to OSHA, Electrical Safety, Aerial Work Platforms, Personal Protective Equipment (PPE), Walking and Working Surfaces, Emergency Action Plans, Fire Prevention Plans, Hazard Communication, and Fall Protection. If possible, Local OSHA Consultation Service representatives will lead portions of this workshop, and we will include a tour of a nearby performance facility to help familiarize participants with OSHA inspection procedures.

 

OSHA safety graphicThe lead instructor will be David C. Glowacki, Production Manager & Assistant General Manager of the Performing Arts Center at Kent State-Tuscarawas. He is currently the USITT Safety & Health Commissioner and is the Associate Editor of Safety & Health for TD&T. In 2006, Dave completed USITT-sponsored training to become an OSHA Authorized Outreach Trainer, a credential he successfully renewed in 2010 and again in 2014. In 2008 he became a licensed Aerial Work Platform Safety instructor. Dave is a regular presenter at USITT National and Regional events, and is serving on the Board of USITT-OVS as a Member-At-Large.

Proposed Schedule

Friday (6/16)

12:00p-2:00p Workshop (2.0 hrs) Introduction to OSHA
2:00p-2:15p Refreshment Break
2:15p- 3:15p Workshop (1.0 hrs) Walking & Working Surfaces / Fall Protection
3:15p-3:45p Workshop (0.5 hrs) Noise & Hearing Conservation
3:45p-4:00p Refreshment Break
4:00p-4:30p Workshop (0.5 hrs) Aerial Work Platforms
4:30p-5:30p Optional (1.0 hrs) Venue Tour/Mock Inspection or Q&A w/OSHA Representative

Optional trip: Circus 1903. Ticket prices between $30 – 87.50 depending on availability.

 

Saturday (6/17)

9:00a-11:00a Workshop (2.0 hrs) Exit Routes, Emergency Action Plans, Fire Prevention Plans and Fire Protection / Safety & Health Program
11:00a-11:15a Refreshment Break
11:15a-12:15p Workshop (1.0 hrs) Hazard Communication
12:15p- 1:15p Workshop (1.0 hrs) Personal Protective Equipment
1:15p-2:15p Lunch Break
2:15p-3:15p Workshop (1.0 hrs) Materials Handling / Lockout/ Tagout
3:15p-4:15p Workshop (1.0 hrs) Electrical Safety
4:15p-4:30p Wrap-Up / Final Questions / Dismissal

 

2-Day Workshop Cost

USITT - Ohio Valley Section members: $50

Non-members: $75

  • Not sure if you're a member? Contact Kim to check your status.